De filosofie

Appreciative Inquiry is een spannende benadering om verandering in organisaties vorm te geven. Uitgangspunt is dat in iedere organisatie, situatie of iemands leven wel iets goed gaat, iets kracht geeft en iets werkt. Appreciative Inquiry onderzoekt dat wat positief is, vergroot het uit en gebruikt dat als basis om verder te groeien, te veranderen of te ontwikkelen.
De traditionele benadering in organisaties is nu vaak probleemgericht. We analyseren het probleem, zoeken de oorzaak en vinden een oplossing. Omdat we zo gefocussed zijn op problemen, krijgen we die ook en besteden we hier veel energie aan. Immers, wat aandacht krijgt groeit.

Appreciative Inquiry oftewel waarderend onderzoeken, kijkt juist naar dat wat werkt en goed gaat en maakt daarbij gebruik van de kracht van positieve vragen en storytelling. Het resultaat van een waarderend onderzoek is een visie die beschrijft waar de organisatie in de toekomst wil zijn, gebaseerd op de succesmomenten uit het verleden. De inspirerende verhalen over successen zijn de verhalen van de mensen zelf. Dat geeft hen energie en vertrouwen, want ze weten hoe ze deze successen kunnen herhalen. Dat is de generatieve kracht van Appreciative Inquiry. Want ook hier geldt, wat aandacht krijgt groeit! Dus waar richt je voortaan je aandacht op?

Meer informatie over Appreciative Inquiry
Jacky Kelm legt uit: ‘De geschiedenis en de cyclus van Appreciative Inquiry’
Jon Townsin  vergelijkt en legt uit: AI-benadering vs traditionele benadering + praktische toepassing