Training AI + Positief Taalgebruik

Banner flyer AI + Taal

Training in twee dagdelen voor professionals, die de beweging naar zelfsturing krachtig willen ondersteunen. Oprecht nieuwsgierig in gesprek gaan. Samen met jouw collega-professionals zelfsturing tot een succes maken.

Waarom Positief Taalgebruik?

Wij geloven dat positief taalgebruik je helpt in het creëren van een positievere levenshouding. Het maakt je resultaatgerichter, versterkt jezelf en zorgt dat je jouw verantwoordelijkheid neemt voor wat je doet en laat.
Zo'n positieve houding is van groot belang in samenwerking en teamwork. Het is een bron van energie. En dat is wat je nodig hebt om zelfsturing tot een succes te maken.

Woorden die hier bij horen zijn waarderen en verwonderen, met interesse, rust en openheid. Vanuit deze houding ga je oprecht nieuwsgierig in gesprek en verbind je met de ander. Positief woordgebruik is hierbij je belangrijkste instrument. Je stimuleert de creativiteit in het gesprek en maakt energie vrij om in beweging te komen.

Met positieve woorden:

  • Geef je richting aan wat je wilt bereiken
  • Ontstaat er ruimte voor creativiteit
  • Denk je oplossingsgericht
  • Ontdek je meer over de belevingswereld van de ander

De vraag die je stelt, bepaalt het antwoord dat je krijgt. Dit is een van de sturende wijsheden van Appreciative Inquiry. Daarom dagen we je uit om oprecht nieuwsgierig in gesprek te gaan en bewust te zijn van het effect van jouw taalgebruik.

De Training

Als eerste is het belangrijk om te herkennen wat de kracht van woorden is, en wat aandacht en positieve nieuwsgierigheid met je doen. Dan gaan we oefenen met anders en positief formuleren. Je gaat het effect van woorden herkennen.
In twee dagdelen gaan we aan de slag met theorie en oefeningen. Tussen de dagdelen in ga je met andere ogen kijken naar taal, luister je anders naar woorden en ben je je bewust van wat taal met je doet.

Deel 1

Na een eerste kennismaking met Appreciative Inquiry ga je op onderzoek uit: wat is positief taalgebruik? Wat zijn kenmerken van een positief ervaren gesprek? Welke woorden horen daar bij?
De theorie van dit dagdeel combineert inzichten uit Appreciative Inquiry, positieve psychologie en NLP.
Aan het einde van dit blok, ga je naar huis met nieuwe inzichten. Je hebt ervaren wat positief taalgebruik met je doet en hebt concreet gemaakt welke woorden en zinnen daar voor jou bij horen.

Deel 2

Dit dagdeel starten we met het delen van jullie ervaringen. Wat is je opgevallen? Welke andere woorden heb je gebruikt? Vervolgens gaan we dieper in op positief taalgebruik. Je leert de woorden kiezen die aanhaken op datgene wat je daadwerkelijk denkt en voelt. We gaan concreet aan de slag met jouw eigen voorbeelden. Het is een intensief dagdeel waarin we plenair en in groepen werken.
Aan het einde van dit blok heb je veel geleerd over jouw manier van communiceren. Je weet hoe jij de dingen waarneemt en je weet hoe jij zegt wat je bedoelt en bedoelt wat je zegt.

Waarom meedoen?

Om te ervaren hoe waardevol de waarderende aanpak van Appreciative Inquiry is, voor jezelf, privé en in je werk. Zodat je jouw kracht kunt inzetten in het realiseren van zelfsturing samen met je collega-professionals.

Data: 18 november 2015, 2 december 2015

Type: Training

Aantal: 8-12 deelnemers

Duur: 2 dagdelen van 4 uren

Locatie: nog te bepalen, omgeving Eindhoven

Prijs: € 447,- excl BTW
  • Inclusief koffie, thee
  • We werken van 9.00 tot 13.00 uur. Vanaf een half uur voor aanvang kun je binnenkomen.
  • Inclusief werkboek

Interesse? Meld je hier aan

Comments are closed