Proeverij AI + Kwaliteit

AI Collectief Zuid organiseert op donderdag 6 oktober 2016 een proeverij over Appreciative Inquiry + Kwaliteit

Voor managers, professionals en medewerkers, die op zoek zijn naar een frisse dimensie op hun vakgebied. Voor wie voelt dat de rek er uit is met LEAN, dat het draagvlak voor kwaliteitsdenken beter kan, of juist beseft dat in deze tijd van zelfsturing een andere benadering van het kwaliteitssysteem goed zou zijn. Kom naar deze dag en ervaar zelf de kracht van de waarderende filosofie van Appreciative Inquiry.

Wat is Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry (AI) is een benadering die op een positieve en opbouwende wijze kijkt naar mensen, organisaties en situaties. Door het stellen van positieve vragen breng je het beste in je mensen naar boven. Je laat hen verhalen delen over succesvolle momenten van verleden en heden. En daarmee laat je de kracht en vitaliteit zien van mens en organisatie. Zo maak je grote stappen en wordt de verandering door iedereen gedragen.

Sleutelbegrippen hierbij zijn: Verhalen delen * Whole-system-in-the-room * Oprechte nieuwsgierigheid * In iedere situatie is er iets dat goed is * Verbinden * Op zoek naar energie

Appreciative Inquiry + Kwaliteit

Appreciative Inquiry wordt in diverse vakgebieden concreet toegepast. Kwaliteit en procesmanagement is daar één van. Deze benadering is een aanvulling op bestaande kwaliteitssystemen, dus niet in plaats van en alleen maar kijken naar processen door een roze bril. Professionals en medewerkers in de organisatie ontdekken en leren van wat wél werkt en waar het goed gaat. Vanuit positieve verhalen innovatieve oplossingen vinden voor procesverbetering, vanuit de medewerkers zelf. Aan de slag met praktische ‘waarderende’ kwaliteitsinstrumenten als de Wishbone (ipv de Fishbone) en een AI-versie van de A3-Template. Of denk aan een echte waarderende Value Stream Mapping. Op het gebied van auditing wordt zowel het auditgesprek als het auditproces concreet waarderend uitgewerkt. Hoe ga je in gesprek vanuit een gelijkwaardige dialoog? Welke grondhouding van de auditor hoort hierbij?

Er is dus heel veel mogelijk om meer winst te halen uit je systemen als je anders leert kijken! Enthousiast? Meld je dan aan via deze link.
Heb je nog een vraag, laat het ons dat weten? Mail ons dan via: contact@ai-collectiefzuid.nl

 

Alle informatie op een rijtje:

Datum donderdag 6 oktober 2016

Kosten € 99,00 p/p

Hele dag, Inclusief lunch

Plaats omgeving Utrecht -
precieze locatie volgt nog

Deurkrant Philips

Comments are closed