De Agile Organisatie Epic

Schrijf mee aan De Agile Organisatie Epic..

Dit was mijn uitnodiging voor Agile- en Scrum-experts om met mij aan de slag te gaan. De aanleiding voor deze uitnodiging om De Agile Organisatie Epic te schrijven is de hardnekkige vraag: “Wat is er anders dan vroegâh?”.

“Vroegâh” is de tijd dat ik werkte als programmeur, de tijd van maatwerk en strak gesplitste verantwoordelijkheden. De tijd van requirements, proces ontwerp, functioneel ontwerp, technisch ontwerp, programma.

Tegenwoordig ben ik SAFe Agilist. En spookt die vraag al vanaf dag 1 van de training door mijn hoofd. Ik heb daar een antwoord op geformuleerd. Mijn antwoord. Dat helpt mij om helderheid te creëren en de vraag verder te onderzoeken. Wat mij betreft, gaat het bij een Agile Organisatie over waarde toevoegen, over het systeem *) en over continue leren. In alle vezels van de organisatie. Blijkbaar is dat nieuw. Is het anders. Maar wát is er dan anders?

Daar is niet zo 1-2-3 de vinger op te leggen, maar…. 2 weten meer dan 1. 

Dus ben ik met Agile experts en - nieuwsgierigen aan de slag gegaan met de vraag “wat maakt een organisatie Agile?”. Wat is dat ongrijpbare, dat magische? Is er iets in de cultuur? Hoe zou je in één zin De Agile organisatie omschrijven?

Van ervaring naar woorden

We zijn in een 2-uur durende workshop op onderzoek gegaan. Het startpunt was mijn verhaal, gecomprimeerd in mijn Agile organisatie driehoek “Waarde, Systeem en Leren”. Ik heb de deelnemers gevraagd met elkaar in gesprek gegaan over de vraag “wat maakt een organisatie Agile?”. Ik heb ze gevraagd vooral die ‘ongrijpbare’ aspecten te benoemen. De woorden die uit deze gesprekken kwamen zijn op post-its in de driehoek geplaatst en uitgelegd. 

Dit leverde een mooi kleurig geheel van woorden op. Van visie, ‘hier en nu’ en initiatief via vertrouwen, durf en discipline naar openheid, respect en transparant. Deze variatie in woorden laat zien dat er een groot aantal dimensies te onderscheiden is in De Agile Organisatie Epic.

Agile Organization Epic

Van woorden naar betekenis

De discussie die volgde versterkte dat beeld. Het ging eerst over visie en voorleven (walk the talk) in het hier en nu. Van woorden naar gedrag. Voor één van de deelnemers was het heel vanzelfsprekend: “Ik vertrouw op de expertise van de teamleden. Ik geef vertrouwen, ik stá voor mijn team.” Een ander vraagt bijvoorbeeld een management team: “Gaan jullie dit nu ook Agile aanpakken?”. De uitleg van wat deze aanpakken teweegbrengt, triggerde het gesprek over wat het voor iemand persoonlijk betekent om in een Agile organisatie te werken.

Kort gezegd: je moet met de billen bloot.

Weten wat je biedt aan het team, en weten wat je nodig hebt om je beste zelf te zijn in het team. Dat betekent bewegen tussen je schaduw en je comfort zone, je kracht. En dat geldt voor iedereen in de organisatie. 

En dat bracht ons aan het einde van de workshop bij de opmerking dat het gaat over leven en dood. Want een Agile organisatie is een levend organisme, dat ooit start, groeit en wellicht ook een keer stopt. We waren allemaal erg onder de indruk van dit inzicht.

De discussie vandaag was klaar. Er was op dit moment niets meer te zeggen. Het was af. Restte ons nog de samenvatting te maken in statements over De Agile Organisatie.

De Agile Organisatie …

  • is respectvol lerend
  • is waar respect het resultaat is van beweging tussen schaduw en competenties
  • is de plek waar ik wil zijn
  • durft te stoppen
  • is een levend organisme met ups en downs, en die ook dood kan gaan.

Deze bijzondere statements nodigen uit tot verder onderzoek. Dat is dan ook de waarde van een onderzoekende workshop: inzicht krijgen in de onderwerpen voor verdere invulling en definitie van Dé Agile Organisatie. Voor déze groep mensen, want dit zijn de onderwerpen die voor hen, in deze workshop, belangrijk waren.

De Agile Organisatie Epic is een levend verhaal

Het is een levend verhaal met vele dimensies. Een verhaal, dat elke dag weer meer kleur en diepgang krijgt. Een verhaal dat in iedere organisatie met andere woorden wordt beschreven. Omdat die woorden horen bij de eigen cultuur.

Vol energie en geïnspireerd sloten we af. Op naar meer inspiratie en inzicht.

*) Met "het systeem"  bedoel ik het geheel van geschreven en ongeschreven wetten, waarin individu, team en organisatie hun rol hebben. Het systeem waarin we officiële en officieuze rollen hebben. Een systeem waarin we gestuurd worden door bewuste en onbewuste invloeden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.