Wat we doen

We leren organisaties Appreciative Inquiry toe te passen op diverse vakgebieden. Dat levert direct winst op én je bouwt tegelijk aan een sterk gezond werkklimaat.
Onze diensten zijn in enige mate altijd maatwerk. Het moet precies passen!

AI + Kwaliteit   *   AI + HRM   *   AI + Agile Scrum   *   AI + ………………
Wilt u eerst kennismaken met Appreciative Inquiry? Dat kan met een korte Inspiratiesessie

AI + Kwaliteit

Een nieuw en fris perspectief voor kwaliteitsprofessionals, die nieuwe inspiratie zoeken.

⇒ Waarderend Auditen – Training van 1 ½ - 2 dagen

Een appreciative, oftewel waarderende audit nodigt uit tot reflectie en inspireert tot verbeteren. Het vraagt van de auditor een andere, meer stimulerende rol en een open blik.
In deze training leer je hoe je een open dialoog vormgeeft, welke krachtige vragen je stelt en maak je kennis met de respectvolle positieve grondhouding van een waarderend auditor. Auditen wordt weer leuk!
Speerpunt bij waarderend auditen is het neerzetten van een gelijkwaardige dialoog, die ruimte geeft voor diepgang en reflectie op de gekozen thema's.

Voor zowel interne audits als externe is deze training van grote waarde. Maar ze verschillen wel van focus, aangezien de doelgroep en het doel van de audits ook van elkaar verschillen.
De training is zoveel mogelijk op maat gemaakt. De duur is afhankelijk van specifieke wensen en mogelijkheden, maar variëert tussen 1,5 - 2 dagen met een tussenperiode. Meer >>

⇒ AI + ISO – Trainingen van 1 dag

Voor het implementeren van ISO of het onderhouden en versterken ervan zijn er voor een op maat gemaakte training diverse thema’s:

  • Een waarderende PDCA
  • Risico’s zijn ook kansen
  • In gesprek met belanghebbenden
  • AI + Klantrelaties

Lees verder >>

⇒ AI + Procesverbetering – Trainingen van ½ - 1 dag

Door de energie en het enthousiasme van AI te combineren met het slimmer en beter werken van bijvoorbeeld Lean Six Sigma ontstaat een benadering van succesvol samenwerken aan effectief en krachtig procesmanagement. Deze benadering gaat verder dan continu verbeteren wat niet goed is. Het verlegt de focus van de problemen naar de kansen in je processen; waar werkt het wél, wat willen we wel, waar zitten de waarden in plaats van de verspillingen. Lees verder >>

 

Contact

AI + HRM

Medewerkergeluk, hoe meet/weet je dat? – Een organisatiebrede dialoog

Heb je wel eens een tevredenheidsonderzoek gemaakt of ingevuld? En vond je toen dat er andere onderwerpen belangrijker zijn, dan dat er nu geraakt worden? Of dat de vinger net niet op de zere plek lag? Wat kan beter? Hoe kan het anders om erachter te komen wat nou echt gelukkig maakt op je werk?

Verschillende onderzoeken laten zien dat gelukkige mensen, mensen die goed in hun vel zitten, positief in de wereld staan en succesvoller zijn. Dat zorgt voor minder ziekteverzuim en personeelsverloop en voor betere kwaliteit en productiviteit. Meten is weten! Maar hoe meet je of het goed gaat met je medewerkers? Waar zie je dat aan? Welke vragen stel je dan? En welke andere mogelijkheden zijn er om medewerkergeluk meetbaar en zichtbaar te maken? Dát ga je samen met jouw medewerkers zelf onderzoeken en wordt de basis voor je eigen toekomstige MTO.

In plaats van de steeds terugkerende lange vragenlijsten van een MTO onderzoek je samen in een waarderende dialoog wat medewerkers echt gelukkig maakt. Aan het eind:

  • Heeft deze gezamenlijke ontdekkingstocht, jullie opnieuw met elkaar verbonden
  • Weten jullie wat jullie gevraagd mag worden in een MTO
  • En is helder wat voor jullie essentiële voorwaarden zijn voor een inspirerende en gezonde werkomgeving.

De duur van deze organisatiebrede dialoog is afhankelijk van de grootte van de organisatie.

“Mensen zijn als de zon, een continue bron van creativiteit, inspiratie en innovatie. Waardevol en onmisbaar voor de organisatie.”.

 

Contact

AI + Agile Scrum

Het Agile Manifesto - Een onderzoekende dialoog van 2 dagen

Agile is de trend in IT engineering en inmiddels ver daarbuiten. Veel organisaties staan aan de vooravond van Agile werken. De belofte is immers groot. Zo creëert het meer betrokkenheid van medewerkers, zorgt het voor een kortere time2market en blijven projecten binnen het budget. Om het Agile werken richting te geven is hiervoor het Agile Manifesto ontwikkeld. Dat is mooi. Maar het zijn woorden van anderen. De vraag is dan, hoe verbindt je je teamleden aan dit manifest en haar principes? Hoe maken zij het zich eigen?

Ons idee is om vanuit Appreciative Inquiry een onderzoekende dialoog in te richten, die u laat onderzoeken wat het voor uw organisatie betekent om Agile te werken en Agile te zijn. U en uw medewerkers gaan zelf woorden geven aan het manifest door de betekenis ervan samen uit te diepen. Wat zeggen die woorden ons, wat zien we dan, wat er gebeurt er dan en hoe werken we dan? Door dat concreet uit te vragen, ontstaat er onderlinge verbinding, creëert het eigenaarschap van deze manier van werken en wordt het manifest en haar principes concreet vertaald naar uw organisatie en het team. Het manifesto echt tot leven te wekken, dat is het idee.

 

Contact

AI + ………………….

Er zijn nog veel meer manieren waarop wij met de waarderende benadering van Appreciative Inquiry aan de slag gaan:

⇒ Een waarderende dialoog over beleidstukken

Denk hierbij aan beleidsstukken zoals missie/visie, kwaliteitsbeleid, basiswaarden etc. In plaats van het beleidsstuk de organisatie in te sturen, begeleiden wij een dialoog om samen met medewerkers de thema’s uit het stuk te onderzoeken. Wat betekenen deze woorden en zinnen voor ons? Wat is onze interpretatie? Hoe werken de dan en wie zijn we dan? Het gaat hierbij om een concrete vertaling van het beleid naar daadwerkelijke invulling in je organisatie. Een prachtig uitgeschreven tekst zal ook moeten gaan leven. Hoe zorg je dat jouw medewerkers zich hier aan verbinden?

⇒ Community building

De klassieke cyclus van Appreciative Inquiry met Define, Discover, Dream, Design en Deliver en haar onderliggende principes (link), is een uitstekende basis voor het bouwen van een sterke respectvolle lerende community. De methodiek wordt verder aangevuld door de concrete methodiek van SALT-CLCP.

⇒ AI + Individuele coaching

Ook voor individuele trajecten brengt de waarderende benadering van Appreciative Inquiry veel waarde toe. Wij coachen zelf geen individuen, maar trainen medewerkers die dagelijks werken met individuele trajecten.

 

Contact

Inspiratiesessies

Bent u er nog niet zeker van of de waarderende filosofie van Appreciative Inquiry iets voor uw organisatie is, dan hebben wij hiervoor diverse inspiratiesessies. Deze variëren van een uur tot enkele uren om ook daadwerkelijk direct iets van waarde mee te geven rondom een door u gekozen thema. Zo kunt u én kennismaken, én het zelf ervaren.

Aan een inspiratiesessie van één uur zijn geen kosten verbonden.
Een langere sessie wordt afgestemd op uw wensen na een voorbespreking. Daaraan zijn wel kosten verbonden.

 

Contact